Hogyan válasszuk ki a legjobb jóga ruhát?

Hogyan válasszuk ki a legjobb jóga ruhát?

A megfelelő jógaruha szabad mozgást és lehetőséget nyújt arra, hogy a testedzésre koncentráljon.

Milyen ruhákat válasszon, hogy a jóga igazi élvezet legyen? Fektessen be egy speciális jógaruhába, vagy esetleg elegendő a kényelmes ruha, amelyet naponta visel? Van tippünk a jógaórákhoz való öltözködéshez, melyekkel ez a hobbi igazán felszabadító érzést kölcsönöz a mindennapokhoz!

Hogyan kell öltözni a jógához?

A jógaórák egyre népszerűbbek. Egyre többen döntenek úgy, hogy megpróbálják ezt a tudományágat keresni a jobb kondíció, de a stressz csökkentése érdekében. Ha úgy döntött, hogy beiratkozik egy jóga tanfolyamra, gratulálunk – az első lépés mögötted van!

Milyen jóga ruhát válasszunk a kényelem szempontjából?

Jóga ruha: laza vagy esetleg nagyon szoros legyen? A legjobb, ha az „arany középút” mellett dönt.

A jógaruha ne legyen túl feszes, hogy ne bántson edzés közben, de ne is legyen túl laza, hogy ne zavarjon például néhány fordított helyzetet.

Fontos, hogy a jógaruhád ne rejtse el az alakodat – ha megfelelő az öltözete, akkor az edző könnyebben észreveszi és kijavítja hibáit.

Milyen ruhákat vegyen fel az edzésre? Válassza ki a megfelelő anyagokból készült jógaruhákat

A jógaórák során a leggings, testhezálló rövidnadrág tökéletesek lesznek a jógaórákhoz.

Ami a blúzt illeti, a legkényelmesebb változatok a sima boxer, a felső vagy a hosszú ujjú pamut blúz.

A légáteresztő anyagok, például a pamut a legjobb választás. Hátránya, hogy néhány edzés után véglegesen megváltoztathatja a színét, különösen, ha sokat izzad.

Az optimális megoldásnak a szintetikus anyagokból készült jóga ruha tűnik. Az ilyen ruhák nemcsak kényelmesek lesznek, hanem könnyen moshatóak is.

Jó minőségű leggings és egy kényelmes póló elegendő az Ön számára. Ne viseljen sportpántokat, órákat, vegy le az ékszereket.

Ne vigyen magával zenelejátszókat edzésre. Az edzés közbeni ilyen kiegészítések csak zavarni fogják.

Válasszon kényelmes sport fehérneműt

Egy másik elem, amely kényelmessé teszi az edzéseket, a megfelelő fehérnemű. Ha a bugyiról van szó, akkor a legjobb választás a varrat nélküli sport fehérnemű, amely nem árt önnek.

A megfelelően felszerelt sportmelltartó szintén fontos, mivel támogatja a melleit, és a legfejlettebb helyzeteket is kényelmessé teszi. Ne feledje, hogy a jóga sportmelltartót nem szabad bekötni.

Jóga cipő? Felesleges!

Mint észrevette, a jógát szinte mindig mezítláb gyakorolják. Ez lehetővé teszi a könnyebb egyensúlyt a szőnyegen. Igaz – vannak speciális lábbelik a jógik számára, de a képzés legelején nem lesz rá szükség.

A megfelelő jógaruházat lehetővé teszi, hogy maximális élvezetet nyújtson a testmozgásból, félelem nélkül a csípéstől, a kopástól vagy a nyomástól.

Ez különösen az edzés legelején fontos, ezért az első edzés előtt válassza ki jóga ruháját! Az pedig már egy külön extra, hogy akár a futáshoz is felhasználhatja az öltözéket!

Ajánlott cikkek