Az emberi kapcsolatok fontossága

Az emberi kapcsolatok fontossága

Sok olyan ismerőssel vagy baráttal találkozhatunk, akik rendkívül szociálisak és rengeteg barátjuk van. Viszont ne felejtsük el, hogy a társas kapcsolatoknak nem a száma, hanem a minősége számít. Lehet nekünk ötven barátunk, hogyha problémánk van vagy bajban vagyunk, egyik sem figyel ránk, és nem hallgat nem. Fontos, hogy baráti kapcsolataink mélyek legyenek, hiszen a legnagyobb támaszt tudják nyújtani a családunk mellett.

Komoly stresszoldó hatása van

A barátokkal való időtöltés, egy hosszú, éjszakába nyúló beszélgetés terápiás hatással lehet ránk, és stresszoldóként is funkcionál. Ha figyelmünk ezer felé oszlik, és ki sem látunk teendőinkből, akkor se felejtsünk el időt szakítani családtagjainkra és barátainkra. Lehet éppen nekik van ránk szükségük.

Viszont ha új barátokat akarunk szerezni és minőségi kapcsolatokat kialakítani, azt is el kell kezdeni valahol. Nyitottnak kell lenni és kezdeményezőnek, majd egy idő után el lehet dönteni, mennyire vagyunk egy értékrenden az illetővel, és eldönteni milyen irányba sodorjuk kapcsolatunkat.

Ha már kialakult a társas kapcsolat, azt ápolnunk kell, időt szánni rá, és ugyanúgy foglalkozni vele mint egy párkapcsolattal. Ha ez kölcsönösen megvan, a legfontosabb tényezőjét a társas kapcsolatnak ki lehet pipálni.

Ajánlott cikkek