Hogyan válasszunk hordozható hangszórót?

hangfal

A hordozható Bluetooth hangszórók néhány évvel ezelőtt népszerűvé váltak a felhasználók körében, és úgy tűnik egyre többen fedezik fel a hordozhatóság előnyeit.

De mi alapján válsszuk ki a számunkra legmegfelelőbbet? Cikkünk segítséget nyújt a választásban.

Hol (és hogyan) fog zenét hallgatni?

Nincs egyetlen „legjobb Bluetooth hangszóró” – az optimális választás attól függ, hogyan és hol szeretne zenét hallgatni. Ez az alapja az olyan alapvető paramétereknek, mint a méret és súly, kialakítás, tartósság és természetesen a teljesítmény.

„Zseb hangszóró” utazáshoz

Ha valóban hordozható bluetooth hangszórót szeretne mindennapi viseletre, amelyet kirándulásokra, munkába, iskolába vagy bárhová magával visz, akkor valószínűleg sokat fog törődni a súlyával és méretével.

A Bluetooth hangszórók nagyon kicsik lehetnek, például bögre vagy zsebrádió / walkman méretű. Nem fog becsapni a fizika (az 1 cm -es hangszóró egyszerűen nem úgy hangzik, mint egy koncertterem), de a kis hangszórók is gyakran nagyon jól tudnak szólni, annak ellenére, hogy kis méretűek.

A teljesítmény azonban nem prioritás – általában inkább a méret és az akkumulátor élettartama. A választáskor összpontosítson az Önnek megfelelő formára. Például a lapos hangszóró jobban illeszkedik a zsebébe, a pánttal vagy karabinerrel ellátott hangszóró gyakorlatilag a táskáján lóghat. 

Ami az akkumulátor élettartamát illeti, ideális esetben a hangszórónak legalább öt órát kell kibírnia, de természetesen igaz hogy minél tovább, annál jobb.

Nagyobb hangszóró otthonra

Nem mindenkinek van otthon többcsatornás hangszórórendszere, ideális esetben még mindig minden szobában, összekapcsolva és szinkronizálva az intelligens otthoni rendszerekkel.

A hordozható hangszóró kiváló helyettesítő lehet. Ha inkább az „otthoni hangszórót” részesíti előnyben, akkor nem kell ennyire korlátozottnak lennie méretben és súlyban – valószínűleg elsősorban egy helyen fog állni, és ha szükséges otthon, akkor megteszi ezt a néhány lépést a következő szobába kevésbé kompakt hangszóró. 

Időnként nem jelent problémát a nehezebb hangszórók szállítása sem kívül (sem autóval utazáskor, például házikóban).

Az előny egyértelmű. A nagyobb hangszórók – ha jól elkészítettek és jó paraméterekkel rendelkeznek – jobban szólnak. A dalok jobban hangzanak, mert a hang gazdagabb és tisztább. 

Ezenkívül a jobb hangszórók hangosabban tudnak játszani, mint kisebb testvéreik, miközben megtartják ugyanazt a kiváló minőséget.

Azt is javasoljuk, hogy vegye fontolóra a hálózati tápellátású hangszórókat ebben a kategóriában, különösen akkor, ha naponta és hosszú ideig szeretné zenéit lejátszani.

Nagy party hangfal

A parti hangszórók különleges kategória. Ezek általában nagyon nagy méretűek (a leggyakoribb oszlopok) és nehézek, de mivel egy hangszóró egész sorozatát egyesítik egy testben, és hatalmas teljesítményt nyújtanak, nem jelent problémát számukra, ha még egy nagy, emberekkel teli teret is megszólaltatnak.

Mi a helyzet a hordozhatósággal? 

Néhány party hangfal akkumulátorral van ellátva, de így csak nagyobb és nehezebb. A legjobb, legnagyobb és legerősebb modellek azonban gyakran igényelnek hálózati csatlakozást.

„Hordozható” hangszórók közé soroljuk őket, mert nem szólnak réten áram nélkül, de egy torony, fogantyúval, amelyet könnyen áthelyezhet vagy szállíthat egy adott helyre.

Ez a fő előnye és különbsége a házimozi, számítógépes hangszórók és Hi-Fi rendszerektől, amelyek általában több külön hangszóróból állnak, amelyeket a helyiségben rendeznek el, és gyakran kábelekkel vannak összekötve, így a hordozhatóság szóba sem jöhet.

Csatlakozási lehetőségek és előnyeik

Az abszolút alap és szabvány a Bluetooth. Például párosítja a hangszórót egy mobiltelefonnal vagy táblagéppel. 

Az új verziókban ez egy megbízható kapcsolat, amely vezeték nélkül is ” kompromisszummentes hangminőséget ” kínál. A verzió mellett (ma a Bluetooth 4.0 és újabb verziója gyakori) fontolja meg, hogy szüksége van -e valami extrára a Bluetooth -ról – például annak érdekében, hogy egyszerre több felhasználó is csatlakozhasson a hangszóróhoz. Ellenkező esetben általános zökkenőmentes kompatibilitásra számíthat.

Az NFC is  hasznos lehet. Ha a hangszóró és a telefon támogatja, párosíthatja őket egyetlen érintéssel, ahelyett, hogy menükön és gombokon keresztül csatlakoztatná az eszközöket.

Bárki használhatja a vezeték nélküli hangszórót – tinédzserek és nagymamák is zenélhetnek rajta otthon. Az is igaz, hogy jó zenével még a leghosszabb út is gyorsabban megy.

Ajánlott cikkek