Új év, új keresési trendek a Google-nél

Új év, új keresési trendek a Google-nél

A Google rendszeresen tudósít Google Trends blogjában arról, hogy milyen kulcsszavakra kerestek rá az elmúlt időszakban. Most sem tett másképp, az új év eljövetelével nem meglepő módon megugrott az újévi fogadalmakkal kapcsolatos keresések száma.

Új évben diéta és edzés

Nagyon sok amerikai keresett rá az edzőtermekre a karácsonyi időszakot követően, erre utal ugyanis a „gyms near me” kifejezésre történő keresések magas száma, mely 2004 óta most volt a legmagasabb. Az új évi diétára viszont közel kétszer annyian voltak kíváncsiak, mint az új évi testmozgásra, úgy látszik, hogy a fogyni vágyók továbbra is inkább diétáznának, mint mozognának valamit.

Amerikát egy masszív hidegfront érte el, így a Google keresőben nagyon sokan kerestek rá a hóviharral kapcsolatos információkra. A rossz idő egészen váratlan helyekre is eljutott, mivel a Trends-ben megjelentek a „hó Floridában”, a „hó Tallahassee-ben” és a „hó Orlando-ban” kifejezések, ezeken a helyeken pedig elég ritka a hóesés.

A benyomuló hidegfront váratlanul érte a lakókat, a „fagyott vízvezeték” kulcsszóra rákeresők száma még sosem volt ilyen magas 2004 óta. Jól jártak a különféle útmutatókat közzé tevő oldalak is, mivel nagyon sok embert érdekelt, hogyan lehet kiolvasztani, vagy megjavítani az elfagyott vezetékeket.

Mindenkit a jegyek érdekeltek

A napokban mutatták be a kaliforniai Coachella fesztivál fellépőinek listáját, az emberek pedig azonnal rávetették magukat a jegyekre. A Google Trends jelentése szerint a „Coachella jegyek” kifejezésre keresők száma 6500 százalékkal nőtt. A trendek figyelése a fesztiválozók szokásaira is rámutat, ugyanis az airbnb-s Coachella szállásokra 100%-kal több ember keresett rá, mint a Coachella hotelekre. Természetesen a fellépő művészek neveire utaló keresések száma is megnőtt.

Kaliforniában nemrég engedélyezték a marihuána kereskedelmi forgalmazását, s a Trends erre is közölt adatokat. Az államban a kapcsolódó keresések között a „hol kapható fű legálisan Los Angelesben” kifejezés állt az első helyen, amit érdekes módon az a kérdés követett, hogy „mekkora a fű adója Kaliforniában”.

Ajánlott cikkek