A nagykonyhákban a hűtő az egyik legfontosabb berendezés

hütő

Az ipari konyhákban folyamatosan készülnek az ételek, az alapanyagokat pedig a felhasználásukig tárolni kell. Szerencsére ma már nagyon jól körülírt jogszabályok és rendelkezések adnak útmutatást arra, hogy ezeket hogyan kell elhelyezni, milyen hőfokon és milyen eszközök segítségével.

A jogszabályoknak való megfelelés és a vendégek biztonságos kiszolgálása nem is lenne jó a hűtők nélkül, ezek pedig a lehető legváltozatosabb kivitelekben érhetők el a piacon.

Hogyan néz ki egy ipari hűtő?

Egy ipari hűtő lehet rozsdamentes, festett vagy valamilyen speciális célra készült. A rozsdamentes ipari hűtők ellenállnak a rozsdának, könnyen takaríthatók, de inkább az ügyfelektől elzárt területekre valók.

Ezzel szemben a festett ipari hűtők az ügyféltérben is elhelyezhetők, mivel rendkívül esztétikusan néznek ki, ott pedig amúgy is kevésbé érik őket a zsírok, gőzök vagy korrodáló anyagok. Egyes hűtők nagyméretű üvegajtót kaptak, melyeken keresztül a vendégek is láthatják a kínálatot, és akár kedvük is támadhat a bemutatott termékek megvásárlására.

A speciális hűtők közé tartoznak az olyan gépek, melyek egy kifejezett célra jöttek létre. A borhűtők például a megfelelő hőmérsékleten tudják tárolni a legdrágább borokat is, így nem csak nem romlik a minőségük, hanem a vendégnek is tökéletes hőfokon kínálhatók.

Az ideális hűtő kiválasztásához szakértelem és tapasztalat is szükséges. Ellentétben az otthonokkal, ahol bármilyen hűtő megfelelhet, egy ipari konyhánál sok dolgot figyelembe kell venni. Elsődlegesen fontos, hogy milyen feladatra szükséges a hűtő beszerzése, mekkora terhelést kell kiszolgálnia, és hova kerül elhelyezésre.

A nagykonyhai gépek árusításával foglalkozó webáruházak ismerik ezeket az igényeket, ezért már a termékkínálatot is ennek megfelelően állítják össze. Ezek felhasználásával könnyek megtalálható az ideális ipari hűtő, melyet a kiszállítása után azonnal munkára is fogható. Ennek köszönhetően nem csak a jogszabályi feltételeknek felel meg az ipari konyha, hanem a vendégeit is egészséges ételekkel és italokkal tudja ellátni.

Ajánlott cikkek