Tippek az egynyári virágos kert készítéséhez

Tippek az egynyári virágos kert készítéséhez

A tavasz közeledtével, sokan szeretnék kopár virágos kertjüket ismét élettel megtölteni. Számukra kínálunk most pár tuti tippet, melyek segítségével otthon is parki idillt varázsolhatnak maguknak!

Legyen terved!

Színpompás egynyári növényeinkben tavasztól akár késő őszig gyönyörködhetünk, ha megfelelően óvjuk és gondozzuk őket. A kívánt eredmény elérése érdekében azonban, már a  kert beültetése előtt, nem árt, ha egy jól átgondolt tervvel rendelkezünk. Figyelemmel kell lennünk ugyanis a terület klíma-és fényviszonyaira, valamint az egyéb helyi adottságokra is. Ha felkészültek vagyunk, elkerülhetjük az olyan alapvető hibákat, mint a napfénykedvelő növény ültetése árnyékos helyre, vagy olyan virág ültetése huzatos helyre, amelyik attól erősen károsodik. Későbbi blogbejegyzéseinkben a növényismeretről is részletesebben olvashattok!

Készítsd elő a földet!

Azt a földterületet, amelybe kora tavasszal az egynyári dísznövényeink magjait kívánjuk elvetni, már ősszel érdemes előkészületi munkáknak alávetni.  A tápanyagban gazdag föld érdekében, vastagon szórjuk be a területet humusszal. A humuszt akár év közben, mi magunk is elő tudjuk állítani. Nem kell más hozzá, csak egy kis gödör, amelybe a keletkező zöldhulladék kerül. A humusz elhintése után, ássuk fel a földet. Ha ősszel ez a folyamat kimaradt, akkor sincs gond. Tavasszal egy kis műtrágyával is gazdagíthatjuk a földet, mielőtt a magokat elvetnénk. A magokat akkor vessük el, amikor már a reggeli fagyok is elmúltak és volt a földnek volt már egy kis ideje felmelegednie.

Balkonládák és dézsák a kertbe? Miért ne!

Virágos kertünk üres részeit balkonládákba vagy dézsákba ültetett növényekkel. Egy szépen gondozott pázsiton remekül mutatnak ezek! Ha vegyes beültetésű ládát, vagy dézsát szeretnénk létrehozni, gondoljuk végig azt, hogy az adott növények igényei megegyeznek-e. Ezzel sok kellemetlenségtől óvhajtjuk meg magunkat.

Ajánlott cikkek